Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

19 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

Westerloo, T

Vanmiddag is Oudehaske op bezoek op sportcomplex De Grie voor de wedstrijd tegen DWP. De Wite Peal is na twee nederlagen op rij gebrand om deze wedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Kansen hiertoe krijgt de thuisploeg deze middag hiertoe wel, maar na 90 minuten is de winst toch voor de gasten. Waar DWP moeite heeft met scoren, worden deze middag de doelpunten tegen wel erg gemakkelijk weggegeven. In de eerste helft laat Oudehaske DWP het spel maken en trekt zich bij balbezit van de thuisploeg op eigen helft terug en probeert, zodra men in balbezit komt, via snelle uitvallen tot doelpunten te komen. De eerste mogelijkheid is voor DWP, maar Bernard Jager ziet zijn schot in de 10e minuut gepakt worden door de Oudehaske doelman. Hierna de kans voor Oudehaske, maar alleen voor keeper Volken Huisman komt Sebastiaan de Leeuw niet tot scoren. Hierna een kans voor Rick Mulder, maar zijn kopbal eindigt in de handen van Volken Huisman. In het verdere verloop van de eerste helft krijgen beide teams nog mogelijkheden, maar tot doelpunten komt het niet. Vlak na rust komt DWP op voorsprong. De na rust in het veld gekomen Erwin Roffel komt na een lange bal alleen voor keeper Hendrik Meester en hij brengt de stand op 1-0. Lang kan DWP niet genieten van de voorsprong, enkele minuten later wordt een vrije trap niet voldoende weggewerkt door de DWP verdediging en de bal komt voor de voeten van Eelco de Groot en tegen zijn schot is Volken Huisman kansloos. Oudehaske blijft hierna gevaarlijk met snelle uitvallen en dit levert in de 65e minuut tot een 1-2 voorsprong. Wederom is het Eelco de Groot, na voorbereidend werk van Giovanni Rigters, die de bal binnen schiet. In de 80e minuut komt DWP weer langszij. Een slechte uittrap van de Oudehaske doelman brengt de bal bij Martin Sietzema en hij scoort de 2-2. Maar vlak voor tijd gaat de winst toch naar Oudehaske. Een voorzet van Giovanni Rigters wordt, door de net in het veld gekomen, Jordan Deenen afgerond.

Eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Minnertsga op 2 april a.s.