Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

5 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

Karacaoglan, D.

Vanmiddag de thuiswedstrijd tegen koploper Berlikum, de Berlikumers staan 1 punt voor op DWP, dus het kan deze middag een spannende wedstrijd worden. De thuisclub heeft bovendien iets goed te maken, na de 4-1 nederlaag in Berlikum eerder dit seizoen. Van dit goedmaken komt weinig terecht deze middag, Berlikum is de beste ploeg en wint verdient met 1-3. De gasten komen fel uit de startblokken en zet DWP direct onder druk. Vooral aan de beide buitenspelers en de spits heeft de verdediging de handen vol. Al na twee minuten de eerste kans voor de gasten, maar de bal wordt uit een vrije trap door Jacob Dirk Tuinenga over het doel gekopt. Het betere veldspel levert echter geen doelpunten op. Uit een aantal vrije trappen voor het DWP doel worden de Berlikum voorwaartsen wel gevaarlijk, maar zonder resultaat. Na een half uur komt DWP enigszins onder de druk uit, maar de gasten krijgen de beste mogelijkheden, maar de ruststand wordt gehaald met een 0-0 stand. Direct na de pauze krijgt DWP de eerste kans, maar Martin Sietzema zijn schot wordt door de doelman gepakt. Toch komt de huisploeg op voorsprong, wanneer een lange bal in de diepte wordt opgepikt door de snelle Anton Holtrop en hij opent de score. DWP kan niet lang genieten van deze voorsprong, enkele minuten later komt Jan Dirk Tuinenga, na aarzeling in de DWP achterhoede, in balbezit en hij brengt de stand op 1-1. Hierna krijgt DWP wat kansen, maar Joep de Kleine en René Hulzebos komen niet tot scoren. Dat lukt aan de andere kant Jan Dirk Tuinenga wel door een voorzet van rechts af te ronden en Berlikum op een 1-2 voorsprong te brengen. De Wite Peal probeert hierna de gelijkmaker te forceren, maar door onder andere prima keeperswerk van Michael Koops, lukt dit niet. Vijf minuten voor tijd beslist Yannick de Boer, net in het veld gekomen, de wedstrijd door de bal achter Volken Huisman te schieten en neemt Berlikum verdient de 3 punten mee naar huis.

Volgende week speelt DWP uit tegen Oeverzwaluwen uit Koudum.