Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

20 februari 2016 14:30

Scheidsrechter

Wal, F. van der

Vanmiddag de uitwedstrijd tegen SDS uit Easterein. De belangen zijn groot deze middag, SDS staat voorlaatste, dus heeft een overwinning nodig om uit de gevarenzone te geraken. Bij winst van DWP en puntverlies van Oeverzwaluwen en WPB pakt De Wite Peal de 2e periode. De Wite Peal start goed deze middag en is met name de eerste helft de beter voetballende ploeg, al bemoeilijkt de in de lengterichting over het veld blazende harde wind goed voetbal. Al in de 2e minuut de eerste kans voor Anton Holtrop, maar hij ziet de bal uit zijn schot via een verdediger naast het SDS doel verdwijnen. In de 8e minuut de eerste kans voor de thuisclub, maar de DWP doelman stopt de bal ten koste van een corner, uit een afstandsschot van Jelmer Posthumus. DWP blijft de gevaarlijkste ploeg, maar het duurt tot de 26e minuut voordat dit resulteert in een doelpunt. Uit een corner van Jelle Hoekstra kopt René Hulzebos de bal achter doelman Jaap Toering. Hierna golft het spel op en neer, maar tot veel kansen leidt dit niet. De beste mogelijkheid is voor Teun Heeres, maar hij ziet de bal uit zijn schot gepakt worden door Volken Huisman. Na rust, met de wind in de rug, neemt de thuisclub het initiatief en dit leidt in de 47e minuut bijna tot een doelpunt. Uit een corner van Teun Heeres verdwijnt de bal via de lat achter het doel. In de 52e minuut kantelt de wedstrijd, wanneer Anton Holtrop in het strafschopgebied bij zijn shirt wordt gepakt en de scheidsrechter bestraft deze actie met een strafschop voor DWP. Anton Holtrop belast zich hiermee en brengt de stand op 0-2. Na een overtreding van Leo de Jong op een SDS speler moet hij met rood van het veld. SDS krijgt hierna nog enkele mogelijkheden, een schot van Tsjipke Okkema wordt gestopt door Volken en uit een corner van Teun Heeres kopt Jacob Klaas Haitsma de bal naast het doel. Even later heeft SDS pech wanneer de bal uit een kopbal van Teun Heeres via de paal naast het doel verdwijnt. Wat SDS niet lukt, lukt DWP wel. In de 61e minuut een vrije trap van Jelle Hoekstra. De SDS doelman stompt de bal weg, maar komt voor de voeten van René Hulzebos en hij schiet de bal in het doel en brengt de stand op 0-3. Hierna is de koek nog niet op voor DWP. Anton Holtrop maakt in de 64e minuut zijn tweede doelpunt deze middag door de bal uit een vrije trap van dichtbij in het doel te werken en brengt de eindstand op 0-4. Doordat de wedstrijd Oeverzwaluwen – WPB in een 1-1 gelijkspel eindigt behaalt De Wite Peal de 2e periode en stijgt op de ranglijst naar de derde plaats met evenveel punten als SC Joure en 1 punt achter Berlikum.

Op 5 maart a.s. de thuiswedstrijd tegen koploper Berlikum.