Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

13 februari 2016 15:00

Scheidsrechter

Tuinen, A. van

De Wite Peal boekt zaterdag zijn derde overwinning, na de winterstop, op rij. Makkum wordt met 2-1 verslagen, maar gezien het spelverloop heeft de thuisclub zeker een punt verdiend. Maar zoals wel vaker is keeper Volken Huisman ook nu weer een grote sta in de weg.

Direct vanaf de aftrap de eerste kans voor DWP. Een pass van Bernard Jager over de breedte van het veld wordt opgepikt door Joep Kleine, maar zijn schot wordt gestopt door de Makkum doelman. In de achtste minuut een voorzet van Thijs Vaartjes, maar de bal is net te hoog voor de inkomende Anton Holtrop. Even later krijgt aan de andere kant Jesse Adema een kans, maar uit een voorzet kopt hij de bal vallend net naast het DWP doel. De Wite Peal komt in de dertiende minuut op voorsprong wanneer Thijs Vaartjes de bal, na een pass van Anton Holtrop, binnen schiet. In de vierentwintigste minuut komt DWP op een 0-2 voorsprong. Na een aanval via Bernard Jager en Anton Holtrop komt de bal bij de inkomende Erwin Roffel en hij schiet de bal via de paal achter doelman Michiel Scheepvaart. Hierna wordt Makkum sterker en dit resulteert in de zevenendertigste minuut in een treffer. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt opgevangen door de geheel vrijstaande Lennart Adema en hij schiet de bal achter doelman Volken Huisman. In de tweede helft heerst Makkum, maar de voorwaartsen van de thuisclub hebben het vizier niet op scherp deze middag. Tot het strafschopgebied gaat het, maar de afronding faalt of de DWP doelman stopt de inzet. De grootste kans is nog voor Bernard Jager, maar hij schiet bal tien minuten voor tijd uit een voorzet van Anton Holtrop, alleen voor de keeper, over. En zo blijft DWP met moeite overeind deze middag, maar keert wel met drie punten huiswaarts.

Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen SDS uit Oosterend.