Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

28 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Spoel, H. van der

Na de overwinning op NOK wacht vanmiddag de confrontatie met QVC uit Stavoren. De thuisploeg heeft tot nu 2 punten meer dan de gasten en staat in de middenmoot, dus bij winst blijft DWP meedoen om de bovenste plaatsen. Dit lukt want de ze middag behaalt De Wite een 2-1 overwinning, maar daar ziet het vooral in de eerste helft niet naar uit. QVC krijgt de meeste en beste kansen, maar DWP doelman Volken Huisman houdt De Wite Peal op de been. De Wite Peal krijgt nog wel de eerste mogelijkheid, maar een vrije trap op de rand van het strafschopgebied wordt te zacht ingeschoten. Een snelle uitval van QVC brengt een aanvaller alleen voor de doelman van DWP, maar deze redt en in de rebound gaat de bal via een verdediger naast. Direct hierna een foutje van Rudolf Top waardoor Tjerk van der Pol alleen voor Volken Huisman verschijnt, maar de DWP doelman voorkomt een doelpunt. In de 20e minuut doet de thuisclub iets terug maar de bal, uit een schot van Anton Holtrop, gaat voorlangs het QVC doel. Hierna kopt Sjoerd Koopmans de bal naast en een schot van Bernhard Jager verdwijnt via een verdediger naast het doel. In de 30e minuut verschijnt een aanvaller van QVC alleen voor de DWP doelman, maar wederom redt hij fraai. In de 35e minuut nog een kans voor Wieger Zwaan, maar koppend komt hij niet tot scoren. Vijf minuten voor rust komt DWP enigszins fortuinlijk op voorsprong. Een verre uittrap van Volken Huisman wordt weggekopt, maar via de rug van een verdediger komt de bal bij de geheel vrijstaande Bernard Jager en tegen zijn schot is de QVC doelman kansloos. In de tweede helft heeft de thuisploeg het verdedigend beter voor elkaar en geeft weinig kansen meer weg. In de 70e minuut schiet Anton Holtrop raak uit een corner van Jelle Hoekstra en brengt DWP op een 2-0 voorsprong. Hierna nog mogelijkheden voor Bernard Jager en Anton Holtrop, maar doelpunten leveren deze kansen niet op. Aan de andere kant redt Volken Huisman, door de bal uit een schot uit de hoek te ranselen. Hij is in de 90e minuut echter kansloos op een door Eric Pluister van dichtbij ingeschoten bal, waardoor deze de eindstand van 2-1 op het scorebord brengt.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Sc Joure, aanvang 14.00 uur.