Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

10 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Agricola, B.

Vanmiddag loopt DWP in de uitwedstrijd tegen Berlikum tegen de eerste nederlaag van deze competitie op. In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar krijgt DWP de beste kansen. In de tweede helft is de thuisploeg heer een meester en wint volkomen verdiend deze wedstrijd.

In de 8e minuut de eerste mogelijkheid voor DWP wanneer een verre uittrap bij Jelle Hoekstra komt, maar zijn schot wordt de doelman tot corner verwerkt. Even later verlaat René Hulzebos geblesseerd het veld en wordt vervangen door Brando Linders. In de 17e minuut is De Wite Peal dichtbij de openingstreffer, maar Bernard Jager schiet van dichtbij naast en ook Martin Sietzema ziet vlak hierna zijn schot via de doelman naast het doel verdwijnen. Na een half uur spelen komt Berlikum op voorsprong na een curieus doelpunt. Een slechte uittrap van de DWP doelman belandt halverwege de DWP helft bij Robbert de Zeeuw en de bal verdwijnt uit zijn schot met een boogje in de kruising. Direct hierna krijgt Anton Holtrop een kans, maar de bal verdwijnt via een verdediger en de buitenkant paal naast het doel. Aan de andere kant stopt de DWP doelman de bal uit een schot van Jarco Kingma. Vijf minuten voor rust komt DWP op 1-1, wanneer een verdediger van Berlikum de bal over de uit zijn doel komende doelman schiet. Na de thee komt Berlikum in de 57e minuut weer op voorsprong als de bal uit een corner door slecht uitverdedigen bij de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Hendrik Jan van der Baan komt en tegen zijn schot is doelman Volken Huisman kansloos. Hierna dicteert Berlikum het spel en krijgt veel kansen de stand verder uit te breiden. Maar doelman Volken Huisman houdt vooreerst zijn doel schoon bij pogingen van Jarco Kingma en Rick Poortstra. En Robbert de Zeeuw kopt even later  over het doel en ziet zijn schot korte tijd later gestopt worden door de DWP doelman. Maar in de 80e minuut beslist Berlikum de wedstrijd door de 3-1 te maken. Een slechte uittrap van Volken Huisman wordt opgepikt door Jarco Kingma en hij schiet de bal met een boogbal schitterend in het doel. Dezelfde Jarco Kingma brengt in de 88e minuut de stand op 4-1, door alleen voor de DWP doelman de bal binnen te schieten. In de 90e minuut nog een grote kans voor Jarco Kingma, maar na het uitspelen van een DWP verdediger verdwijnt de bal na een boogballetje net over het doel. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg deze middag.

Zaterdag a.s. speelt DWP thuis tegen Oeverzwaluwen uit Koudum.