Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

19 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Groenewegen, R.

Na een prima start van de competitie, twee overwinningen op rij, vanmiddag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Waterpoort Boys uit Sneek. In het eerste kwartier van de wedstrijd golft het spel op en neer zonder echte kansen voor beide teams. Maar dan in de 16e minuut wordt de bal slecht weggewerkt door de verdediging van WPB en Anton Holtrop wordt onreglementair van de bal gezet en de bal belandt op de stip. Rudolf Top verzilvert deze meevaller en brengt de stand op 0-1. Lang kan DWP deze voorsprong niet vast houden want 7 minuten later komt een voorzet van rechts bij de vrijstaande Robert Minks en hij kopt de bal fraai binnen. Even later nog een kans voor Tim van der Werf maar hij ziet zijn inzet gestopt door de DWP doelman. Hierna belandt de bal uit een verre uittrap van Volken Huisman bij Anton Holtrop en zijn voorzet wort opgepikt door Erwin Roffel, waarna de keeper zijn inzet niet afdoende verwerkt en hierna Erwin Roffel ten val brengt en de scheidsrechter wederom een strafschop geeft en de doelman van WPB met rood van het veld stuurt. Rudolf Top belast zich weer met het nemen van de strafschop. Zijn schot wordt in eerste instantie gestopt door de doelman, maar de rebound wordt alsnog binnen geschoten door Rudolf. Hierna is DWP tegen 10 man van slag en neemt de thuisclub het initiatief en komt vlak voor de thee op gelijke hoogte wanneer Richard Hamstra de bal binnen schiet. Na de pauze is het WPB die DWP onder druk zet en een paar keer dichtbij een doelpunt is. Maar waar de thuisclub verzuimt te scoren is het aan de andere kant DWP die de 2-3 op het scorebord brengt. Een vrije trap van links genomen door Anton Holtrop verdwijnt via de voet van René Hulzebos in het doel.

WPB blijft hierna aandringen en krijgt kansen via Mark Bles en Rene Cnossen, maar doelpunten levert dit niet op. Het duurt tot 5 minuten voor tijd voor WPB op gelijke hoogte komt. De bal wordt uit een corner ingeschoten door Robert Minks, wordt in eerste instantie gestopt door Volken Huisman, die de bal niet klemvast krijgt waardoor Minks alsnog de bal achter de doelman schiet. Zo lijkt de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel te eindigen, maar in een tumultueus slot vallen er nog twee doelpunten. Eerst is het WPB die in blessuretijd middels Robert Minks de stand op 4-3 brengt. Hierna lijkt de wedstrijd gespeeld, maar vanaf de aftrap brengt Bernard Jager de bal bij Anton Holtrop en tegen zijn schot is de WPB doelman kansloos en eindigt deze enerverende wedstrijd in een 4-4 gelijkspel.

Zaterdag speelt DWP de thuiswedstrijd tegen Makkum.