Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

12 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Vinke, D.

Vanmiddag de wedstrijd tegen Delfstrahuizen. Na het goede resultaat van vorige week gaat ook de thuisclub deze middag voor de winst, maar doelpunten vallen pas in de tweede helft. De eerste helft zijn beide ploegen gelijkwaardig al is DWP meer in balbezit, maar tot kansen leidt dit niet. Bij balverlies trekt Delfstrahuizen zich terug en DWP weet zich hier geen raad mee, terwijl Delfstrahuizen met snelle uitvallen probeert doel te treffen. De beste kans is voor de gasten. Een vrije trap na een overtreding belandt bij Marten Pen, maar de bal wordt uit zijn schot van de doellijn gehaald door Jelle Hoekstra. In de tweede helft zet de thuisclub meer druk en dit leidt in de 50e minuut tot de 1-0. Uit een corner van Jelle Hoekstra kopt de vrijstaande Bernard Jager raak. Even later staat de paal de 2-0 in de weg na een schot van Sjoerd  Koopmans. In de 65e minuut de kans de score uit te breiden wanneer Sjoerd Koopmans, na een overtreding in het strafschopgebied op Bernard Jager, een strafschop mag nemen. De bal wordt gestopt door doelman. Delfstrahuizen probeert meer druk te zetten maar tot veel kansen leidt dit niet. Het is Anton Holtrop die in de 75e minuut de wedstrijd in het slot gooit door, na een combinatie met de inmiddels ingevallen Erwin Roffel, de bal binnen te schieten. Vlak voor tijd krijgt Delfstrahuizen nog een prima kans maar de bal een schot van Kevin Tinga wordt door DWP doelman Volken Huisman tot corner verwerkt.

Zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen Waterpoort Boys uit Sneek.