Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

5 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Obbink, S.

De eerste wedstrijd deze competitie speelt De Wite Peal tegen Workum. Beide ploegen eindigden de competitie 2014-2015 met een periodetitel, maar slaagden er vervolgens niet in promotie af te dwingen. DWP ging in de eerste ronde onderuit tegen It Fean58 en Workum na winst in de eerste ronde tegen Grootegast sneuvelde in de tweede ronde ook tegen It Fean 58 zodat beide teams weer beginnen in de derde klasse en proberen dit seizoen promotie af te dwingen. De schrijver in het clubblad van Workum ziet hier wel mogelijkheden voor en gezien het spel deze middag kan de thuisclub wel eens ver komen, maar de winst is deze middag voor DWP. Het is ook de wedstrijd van de twee keepers. Volken Huisman in positieve zin, hij stopt bijna alles terwijl de doelman van Workum twee maal in de fout gaat wat ook twee doelpunten oplevert. Al na vijf minuten schiet hij de bal, na een terugspeelbal, slecht uit en komt Anton Holtrop in het strafschopgebied in balbezit. De keeper probeert hierna de bal te veroveren, maar begaat hierbij een overtreding met een strafschop tot gevolg. De strafschop wordt door Sjoerd Koopmans in twee keer benut. Workum blijft de beste ploeg, maar tot echt veel kansen leidt dit niet. Het is De Wite Peal die in de vijfentwintigste minuut op 0-2 komt. Een voorzet van Erwin Roffel wordt slecht verwerkt door keeper Berry Minnema, waarvan Anton Holtrop profiteert. In de tweede helft een aandringend Workum, hoewel DWP de eerste kans krijgt. Een corner van Erwin Roffel wordt door René Hulzebos op de paal gekopt. Maar hierna is het Workum die het heft in handen neemt en een handvol kansen krijgt, maar Volken Huisman houdt zijn doel schoon. Het duurt tot drie minuten voor tijd voor Workum, na een prima aanval, de aansluitingstreffer maakt. Tegen de inzet van Ruben Ybema is Volken Huisman kansloos en hij brengt de stand op 1-2. Workum probeert hierna nog de gelijkmaker te forceren maar slaagt hierin niet en zo neemt DWP de punten mee naar Sinthohannesga.

Zaterdag a.s.de thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen.