Scheidsrechter

Bij, H. v.d.

Accommodatie

Onbekend

De eerste wedstrijd in de nacompetitie is voor DWP geëindigd in een gelijkspel. In de uitwedstrijd tegen 2e klasser ’t Fean 58 uit Surhuisterveen werd de  eindstand 1-1.

In een wedstrijd, waarin gezien het aantal kansen, De Wite Peal had kunnen winnen, was een gelijkspel wel de verhouding. Al in de vierde minuut een kans voor de thuisclub. Een misser van Jelle Hoekstra bracht Andre van der Molen alleen voor de DWP doelman, maar Volken Huisman voorkwam een snelle achterstand voor DWP. Hierna kreeg DWP een serie hoekschoppen en in de dertiende minuut na een weer een hoekschop scoorde Martin Sietzema de 0-1. Na een half uur spelen nog een kans voor Joost Nieuwenhuis, maar zijn schot ging naast het DWP doel. Tien minuten voor de rust een doelpoging van Anton Holtrop maar zijn schot is een prooi voor de keeper. In de tweede helft is het de thuisclub die het beste van het spel heeft, maar tot echt grote kansen leidt dit niet. De thuisploeg is vooral uit vrije trappen en corners gevaarlijk en uit een corner valt dan een kwartier voor tijd de gelijkmaker, gemaakt door Auke van der Wal. Hierna is het Anton Holtrop die tot tweemaal toe alleen voor de Fean 58 doelman verschijnt, maar zijn schoten worden onschadelijk gemaakt door keeper Andre de Graaf.

Zaterdag a.s. de tweede wedstrijd in Sintjohannesga, aanvang 14.30 uur.