De Greiden 24 A
8523NM
IDSKENHUIZEN
tel. 0513-434044

Op een koude vrijdagavond moest, de selectie van het 45+ team, de 3e speelronde afwerken bij VVI in Idskenhuizen. Nadat iedereen wel of geen plekje had gevonden, kwam iedereen, na een ritje van 15 minuten, op de bestemming aan. Ditmaal zonder de twee geblesseerden, de "jonge" archivaris, hij wordt heel langzaam gebracht, maar ook de "Duitse " teammanager, voor hem bleken de Brabantse nachten en de weg naar huis te lang te zijn.

Na het uitdelen van het, bijna op maat gemaakte nieuwe, voetbaloutfit en het doorgeven van de, in elkaar geknutselde, opstelling kon de eerste wedstrijd, tegen VVI, beginnen.

De wedstrijd ging gelijk op met over en weer het zelfde aantal kansen, de ploeg van D.W.P speelde geconcentreerd en solide en zelfs de coach “tactisch inzicht " zag " dat het goed was. Het enige hoogtepunt was de fraaie redding van de doelman van D.W.P.  Eindstand 0-0

De volgende tegenstander was Delfstrahuizen en D.W.P begon met een goed gevoel aan deze confrontatie en mede door de 4-0 winst na de vorige ontmoeting. Ook deze wedstrijd ging gelijk op en maar D.W.P kon de kansen niet benutten. Na 10 minuten voetballen klonk er plotseling een hartverscheurende kreet (neeeee), mensen schrokken op, baby's werden wakker, een autoalarm ging af en zelfs in de verte huilde een wolf, wat was er aan de hand.  Het bleek dat de topfitte  middenvelder van D.W.P de bal in eigen doel had getikt. Vanwege dit voorval ontstond er bij, een paar spelers van D.W.P, een lichte vorm van paniek, ze begonnen in het veld door elkaar heen te rennen, hierdoor kon Delfstrahuizen al vrij snel de 0-2 en 0-3 maken.

De laatste was een gemiste grabbel van de keeper. Nog tijdens de wedstrijd liet een wisselspelers het nieuwe " toverwoord " imagineren vallen. Hij zag aan de binnenkant van zijn ogen al het verloop van de volgende wedstrijd. Maar toen hij in gedachten was verzonken,  werd hij gestoord door het schelle fluitje van de scheidsrechter.

De scheids gaf in de laatste minuut nog een strafschop aan D.W.P,  een topfitte speler wilde het leed van een eigen doelpunt  verzachten, maar helaas ook dit ging mis.

Kortom een kleine revanche van Delfstrahuizen. Eindstand 0-3

De derde wedstrijd was Renado aan de beurt, D.W.P begon weer meer dezelfde opstelling als eerder op deze avond. De beide ploegen waren aardig in balans met kansjes voor beide goals, waaronder een " spectaculaire " omhaal van de spits van D.W.P.

Met nog 1 minuut op de klok was er nog één aanval van D.W.P,  een lange pass van de keeper kwam terecht bij de, nooit bewezen, nazaat van  Pirlo en hij aarzelde niet en prikte de bal in het doel,  daarna floot de  scheidsrechter gelijk af. Eindstand 1-0

Nadat iedereen gedoucht had en in de kantine van VVI, de pot met 10, 29 en een 60 eurobiljet was gevuld, konden alle drankjes worden gehaald. Ditmaal zorgde VVI voor alle hapjes inclusief een broodje hamburger. Tijdens een gesprek werd er aan een speler gevraagd of hij de wedstrijd tegen Renado op deze manier had bekeken knikte hij bevestigend. Er werd hem verteld wanneer hij deze truc in zijn dagelijkse werk zou gaan toepassen, nog vaak een truck zal verkopen.

Rond een uur of 11, na vertrek uit Idskenhuizen,  besloten een aantal spelers om een afzakkertje te gaan halen in de kantine van D.W.P, hier waren nog veel mensen aanwezig want de heren en dames 18+ speelden allebei een thuiswedstrijd toernooi. Samen met de plaatselijke deejay TIMelezz en een enthousiast publiek was het zeer gezellig. Maar het klokje tikte door en de speler, met de vooruitziende blik, en de coach tactisch inzicht besloten om naar huis te gaan en konden met een familie uit Joure meerijden. Toen ze in de auto stapten was de muziek nog niet gestopt.