DWP JO17-1

36'

B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse 14

23 mei 2015 14:15

DWP B1 had zaterdagmiddag in Sneek tegen LSC B3 een opdracht: winnen. Gebeurde dit niet, dan zou de titel voor SC Joure of tegenstander LSC zijn. De opdracht was lastig, want de voorbije drie onderlinge ontmoetingen, eindigden tweemaal in een zege voor de Snekers, en eenmaal in een gelijkspel.

Allereerst een woord van dank aan Jolle Jager en Anne Knol die deze week als invaltrainers wilden fungeren, zodat er na een mooie trainingsweek vol goede moed kon worden begonnen aan de dag waar het hele seizoen naar toe is gewerkt.

Om kwart voor een verzamelt iedereen zich voor de wedstrijdbespreking. Het is muisstil. Aandachtig en gefocust luistert eenieder naar de opdrachten van vandaag. Er valt wat spanning te bespeuren, ook als de auto’s een halfuur later aanwezig zijn in Sneek.

Voordat er begonnen wordt met het wedstrijdverslag, allereerst een groot compliment naar LSC B3. Hoewel de B1 en B2 vrij zijn, spelen zij louter met ‘eigen’ jongens. Hoewel er nogal wat is voorgevallen tussen beide ploegen in de vorige ontmoetingen, is dit grote klasse. Het heeft een ontzettend spannende wedstrijd tot gevolg. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, zoveel is zeker.

Peter Schutten, Kelvin van der Wal en Dennis van der Wal beginnen op de bank. Dit betekent dus dat Sietse van der Kamp, Jurre Knoops, Jesse Akkerman, Richard Akkerman, Erwin Akkerman, Daan Brandinga, Dennis Wiersma, Carlito Vervenne, Leonard Dayanan, Bernard Holtrop en Gerben Veenstra vanaf de aftrap verschijnen.

Iets voor kwart over twee fluit de zo later blijkt uitstekend leidende arbiter Pasveer – zoon van DWP 1 hoofdtrainer Jan Pasveer – voor het begin van de wedstrijd. Na twee minuten komt het eerste gevaar komt van de zijde van DWP. Een dieptepass van Wiersma op Bernard is goed op maat en laatstgenoemde lijkt alleen op de goalie van LSC af te komen. Een LSC’er trekt aan de noodrem en haalt Bernard neer. Wellicht omdat het nog zo vroeg in de wedstrijd is, blijft het bij een vrije trap, die door Gerben in de muur wordt geschoten.

LSC – gesteund door een hoop supporters die met vuurwerk hun spelers aanmoedigen – kruipt dan uit hun schulp. Na acht minuten gaat een schot van de prima centrale middenvelder over het doel en na een kwartier spelen moet Sietse zijn eerste redding brengen na een nieuw schot.

Hoewel Leonard aan de overkant de bal voorlangs schiet, is LSC de betere ploeg in de eerste helft. Het is aan Sietse te denken dat de schade beperkt blijft. Jesse heeft zijn handen vol aan de sterke spits van de thuisclub en Erwin en Jurre moeten alle zeilen bijzetten om de vleugelaanvallers uit te schakelen.

Bijna gaat het dan toch nog mis, maar de linksvoor van LSC schiet van dichtbij keihard op de binnenkant van de paal. Even later gaat een inzet van de Snekers naast en na een klein halfuur is het weer Sietse die een tegendoelpunt voorkomt. De goalie heeft de laatste weken laten zien de beste keeper van de competitie te zijn.

Vier minuten voor rust wordt de ban dan gebroken. Een mooie loopactie van Wiersma aan de rechterkant en een even zo mooie voorzet komt uiteindelijk via de kluts voor de voeten van Carlito. De linkshalf die de laatste weken op dreef is, twijfelt niet en volleyt de bal richting het doel. Onderweg wordt de bal aangeraakt door een  been waardoor de bal van richting veranderd en in het doel vliegt: 0-1!!!!!!!!!!! Op het veld, maar ook daarbuiten bij de meegereisde supporters ontstaat een klein feestje.

Een minuutje voor rust is LSC dan weer dichtbij de gelijkmaker, maar een kopbal uit een corner gaat er niet in. In de pauze blijven de kopjes strak staan. Niet laten leiden door provocaties, hoofd gebruiken en keihard voor elkaar blijven werken. Dan kan het niet meer misgaan.

Na een paar flinke overtredingen aan de zijde van de thuisclub, moet deze ploeg tien minuten na de pauze eventjes tien minuten met een man minder door. Een charge op Kelvin wordt met een gele kaart bestraft. DWP weet hier niet van te profiteren.

Naarmate de tijd verstrijkt, neemt ook de spanning toe. LSC zet alles op alles voor de gelijkmaker en DWP verzet zich tegen elke aanval van LSC. Veel kansen worden er in de tweede helft niet meer gecreëerd. Nog eenmaal moet Sietse reddend optreden als een corner er bijna in een keer inzeilt. Richard probeert een vrije trap er in een keer in te draaien, maar deze wordt door een speler van LSC van de lijn gekopt.

In de zevende minuut van de blessuretijd lijkt het noodlot dan toch nog toe te slaan. De laatste in een  onophoudelijke regen aan corners lijkt in het doel te vliegen, maar de bovenkant van de lat voorkomt een treffer.

Enkele seconden daarna fluit Pasveer voor het laatst en mag DWP B1 zich kampioen noemen. Een ongelooflijk knappe prestatie van de jongens die door hard te werken, elkaar terecht te wijzen en vooral door heel veel inzet te tonen de titel pakten in het hol van de leeuw. Het kampioenschap werd gevierd op een plek die tot afschuw van de begeleiding meestal op vrijdagavond werd bezocht, vóór een wedstrijd. Dit weekend werd er toch maar gekozen voor zaterdagavond in ’t Hok. Het bleef daar nog lang onrustig.