B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse 14

25 april 2015 10:15

Scheidsrechter

W.v/d Kamp.

Na de prachtige 1-3 zege bij koploper sc Joure vorige week zaterdag, stond er deze week wederom een duel met de koploper op het programma. Heerenveense Boys B3 was de nieuwe nummer een. Het eerste duel in Heerenveen eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg, maar DWP had destijds minimaal recht op een punt.

Zaterdag treedt DWP B1 op het eigen sportpark de Grie aan zonder Peter Schutten, die nog last heeft van zijn knie. Voor de rest is iedereen topfit. Dennis Wiersma (woensdag niet getraind) en Dennis van der Wal beginnen aan de kant, laatstgenoemde omdat we niemand twee keer achter elkaar op de bank willen laten beginnen en Kelvin zodoende de voorkeur krijgt.

Hoewel er tijdens de wedstrijdbespreking uitvoerig wordt gesproken over de manier van spelen van de tegenstander, oogt B1 meteen bij het eerste fluitsignaal zoekende en grijpt Heerenveense Boys het initiatief. DWP komt in de beginfase de gemaakte afspraken niet na en dit resulteert in een zwak begin.

Na vijf minuten resulteert dit in de eerste kans voor de bezoekers. Een vrije trap op een gevaarlijke plek, dichtbij het strafschopgebied van DWP, gaat echter over het doel. Vijf minuten daarna is het wel raak. Een voorzet van de aanvoerder van Heerenveense Boys komt op de lat terecht en bij de rebound kan een aanvaller in volledig vrijstaande positie de openingstreffer binnentikken: 0-1.

Na die tien minuten worden de afspraken door de coaches aan de zijlijn nog maar eens herhaald en – eindelijk – ook daadwerkelijk uitgevoerd. Dit resulteert in een oppermachtig DWP in het restant van de eerste helft. Eerst wordt een schot van Carlito Vervenne nog naast getikt door de goalie van Heerenveense Boys, maar vijf minuten later ligt de bal er wel in. Diezelfde Carlito speelt vanaf de linkerkant Daan aan in het strafschopgebied. Daan draait fraai open en krult de bal tegen het net: 1-1!

Aan de andere kant krijgt Heerenveense Boys via een vrije trap nog een kans op een tweede treffer, maar het schot kan redelijk simpel worden gestopt door Sietse. Aan de andere kant gebeurt ditzelfde bij een schot van wederom Carlito. Er is precies een halfuur gespeeld, als Daan het doel nog maar eens onder vuur neemt. Hij kan het schot echter niet genoeg drukken, waardoor de bal over het doel gaat.

Een paar minuten later ligt dan toch de verdiende 2-1 er in. Bernard wint het duel met zijn directe tegenstander, waardoor Leonard alleen op de keeper af komt. Leonard verkeert in bloedvorm de laatste weken en dat toont hij tegen Heerenveense Boys wederom. Beheerst zet hij DWP B1 op 2-1.

Even later is het zelfs Erwin die het doel van de tegenstander onder vuur neemt, maar zijn schot van afstand is te simpel voor de keeper van Heerenveense Boys, die de bal simpel kan pakken. De bezoekers gaan dan op zoek naar de gelijkmaker en krijgen via wederom een vrije trap en een schot van afstand ook mogelijkheden, maar tot een uiterste krachtsinspanning dwingen ze Sietse niet. De doelman van DWP B1 kan beide ballen vrij gemakkelijk keren.

Na de pauze gaat DWP vrolijk verder met waar het gebleven was. Invallers Dennis Wiersma en Dennis van der Wal geven nieuwe impulsen aan het spel van de thuisclub en de voorsprong komt eigenlijk geen moment meer in gevaar. Uitbreiding van de score ligt zelfs meer voor de hand. Eerst raakt Daan met een schot de lat. Een paar minuten later wordt diezelfde Daan bediend door Dennis van der Wal. Het schot van Daan wordt geblokt, maar Leonard kan van dichtbij de rebound binnentikken: 3-1!

Carlito (keeper keert), Dennis Wiersma (tweemaal schot naast) en Gerben (vrije trap over) zijn dan dichtbij de vierde treffer, maar dit lukt pas een kwartier voor tijd. Op dat moment stuurt Dennis van der Wal een bal naar de tweede paal en twijfelt de keeper van Heerenveense Boys of hij kan uitkomen. Dit doet hij niet, waardoor de razendsnelle Gerben Veenstra de bal controleert en in de verre hoek schiet: 4-1.

Vervolgens wordt de leider van Heerenveense Boys weggestuurd na aanmerkingen op de scheidsrechter en krijgt ook een aanvaller van de bezoekers een gele kaart. Omdat deze vervolgens doorgaat met praten tegen de arbiter, krijgt hij ook zijn tweede gele kaart en dus moet Heerenveense Boys met tien man verder.

DWP weet hiervan nog eenmaal te profiteren. Dennis van der Wal stuurt met een steekpass Leonard weg, die de keeper omspeelt en de bal op de doellijn stopt. Vervolgens kopt hij de bal tegen het net: 5-1! Een dik verdiende en mooie overwinning van DWP B1 op de koploper. Door deze zege is DWP B1 zelf de nieuwe nummer een. Volgende week in Sneek tegen SWZ Boso Sneek kunnen we laten zien waarom we op die positie thuishoren.