Mannen beker reserve poulefase Groep 1 40

De Grie 30
8464PB
SINTJOHANNESGA
tel. 0513-551788

Eén puntje. Meer had DWP 2 woensdagavond tegen Waterpoort Boys niet nodig om zich te verzekeren van de volgende ronde in het bekertoernooi. Na de overwinningen op SC Joure en Delfstrahuizen kon alleen een verliespartij tegen de Snekers DWP 2 nog weerhouden van de volgende bekerronde.

Dat er überhaupt nog werd gevoetbald woensdagavond op Sportpark De Grie in Sintjohannesga was een klein wonder. Waterpoort Boys kreeg het niet voor elkaar om de spelers in het systeem in te voeren, waardoor een afgelasting dreigde. Toen de scheidsrechter al naar huis was, de mannen van Waterpoort Boys al bijna op de weg terug naar Sneek waren en de spelers van DWP met hun hoofd al in de kantine zaten, kwam er groen licht en kon er alsnog afgetrapt worden.

Hoewel DWP vanwege de midweekse speelronde op alles was voorbereid, verrasten de bezoekers toch enigszins met hun spel. Een goed centraal duo, zeer technisch vaardige middenvelders en rappe vleugelaanvallers zorgden voor een moeizame openingsfase van de zijde van de thuisclub.

DWP 2 was wat zoekende en onzorgvuldig, waardoor Waterpoort Boys het initiatief nam. De Snekers waren dreigender en hadden meer balbezit, maar echt grote kansen kregen ze niet. De thuisclub overigens ook niet, waardoor het wel erg lekker was dat DWP na ruim een halfuur spelen enigszins fortuinlijk de leiding nam.

Op links vond Elmo de opstomende Gerben, wiens voorzet eigenlijk niet helemaal op maat was. De bal was ook te hoog voor de keeper van Waterpoort Boys, want hij slaagde er niet in deze vast te pakken. De doelman grabbelde en liet de bal op de grond vallen, waarna Wout van dichtbij profiteerde: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Omdat de hoofdtrainer vond dat hij – waarschijnlijk - vanwege de ongeslagen reeks wel recht had op een weekje vakantie, stond woensdagavond interim-trainer Annie Holtrop voor de groep. Hij drukte in de rust meteen zijn stempel door Martin in te brengen.

De 1-0-voorsprong moest immers worden verdedigd en met wie kun je dat beter doen dan met de man die tijdens zijn aanwezigheid op het veld nog geen tegendoelpunt meemaakte. Het ultieme slot op de deur loopt bij DWP 2 dus in de aanval.

En dat bleek ook wel in de tweede helft. Waterpoort Boys probeerde wel de gelijkmaker op het scorebord – of beter gezegd: in het boekje van arbiter Zwart – te krijgen, maar hun aanvallen stokten steeds op twintig meter voor het doel. De afstandsschoten waren een makkelijke prooi voor Kamikatze. DWP 2 werkte hard en verdedigde resoluut (!) en hield daardoor de nul.

Aan de bal was het in de tweede helft ook iets verzorgder, mede door de grote ruimtes die op het veld ontstonden. Dit leverde een paar kansjes op, maar het duurde nog tot minuut 75 voordat de tweede treffer achter de Sneker doelman in het net lag. Op aangeven van Joran was het Berno die met een schot de eindstand op 2-0 bepaalde.

Een mooi slotstuk van een tot dusver prima bekeravontuur van DWP 2. Met drie overwinningen in drie wedstrijden kon de poulefase in ieder geval niet beter verlopen en mag de ploeg zich voor het eerst sinds lange tijd weer eens opmaken voor de knock-outfase. Maar eerst zaterdag, als het echt om het echie gaat. De eerste competitiewedstrijd brengt DWP 2 naar Assen, waar de ploeg hopelijk de achilleshiel van tegenstander Achilles 1894 vindt en deze mooie zegereeks wordt voortgezet.

De eerste van twintig finales, volgens aanvoerder Leo.