Mannen beker reserve poulefase Groep 1 40

De Grie 30
8464PB
SINTJOHANNESGA
tel. 0513-551788

Drie dagen na de 5-2-bekerzege op SC Joure wachtte DWP 2 zaterdagmiddag opnieuw een bekerduel. Ditmaal een streekderby, want Delfstrahuizen was de opponent op sportpark de Grie.

Bij een overwinning op Delfstrahuizen zou DWP 2 zo goed als zeker zijn van de volgende ronde in het bekertoernooi. Tegen Waterpoort Boys kan het dan een week later een plek in de knock-outronde verzilveren. Maar goed, eerst maar eens winnen van Delfstrahuizen. DWP 2 nam het op tegen een jonge ploeg. Al moet daarbij aangetekend worden dat bijna iedere ploeg jong is vergeleken met het vedette-elftal van DWP 2. Zo stonden er zaterdag vijf spelers in de basis bij de thuisclub die de 30 al ruimschoots gepasseerd zijn.

DWP 2 domineerde in de beginfase en het spel speelde zich vooral af op de helft van Delfstrahuizen, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Martin deed een paar pogingen van afstand en Elmo probeerde een voorzet achter het standbeen binnen te werken, maar dit mislukte.
Na 12 minuten was het dan toch raak. Tosti mocht aanleggen vanaf randje 16. Ditmaal werd niet een passerende fietser, of een grazende koe geraakt, maar verdween de bal zowaar via de onderkant van de lat in het doel: 1-0. Een prachtige goal en een mooie meevaller voor de thuisclub. In het uur dat volgde kunnen we eigenlijk kort zijn: er gebeurde niet zoveel. Beide ploegen probeerden het wel, maar tot enorme kansen leidde het niet. Laat staan doelpunten.

Pas een kwartier voor tijd mocht het gereanimeerde scorebord van DWP 2 weer in actie komen. Uit praktisch de eerste kans viel de gelijkmaker. Een bal viel uit de kluts voor de voeten van een speler van Delfstrahuizen en die schoot de bal binnen: 1-1.Een onnodige domper, al herstelden de groenwitten zich snel. Vijf minuten later was de voorsprong namelijk weer daar. Tosti mocht weer aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hij draaide de bal langs de muur, buiten bereik van de keeper. Net als zijn eerste poging vond hij wederom het net uit een vrije trap: 2-1!

DWP 2 leek daarmee af te stevenen op de tweede overwinning van het bekertoernooi, maar helaas gooide een vrije trap van Delfstrahuizen roet in het eten. Geen directe zoals bij DWP, maar ditmaal een indirecte. De vrije trap bleef vlak voor het doel hangen en dat gaf de bezoekers de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Een flinke tegenvaller zo vlak voor tijd.

Maar wanhopen hoeft niet, want DWP 2 kon deze middag beschikken over Tosti. In een alles of niets-poging verdiende de linksback zelf een vrije trap aan de zijkant van het veld en hij draaide de bal richting de verre hoek. Elmo dook op voor de keeper, maar raakte de bal niet. De doelman van Delfstrahuizen kon niet meer reageren en moest zich gewonnen geven. Meteen na de aftrap floot de arbiter voor het laatst. Diep in blessuretijd sleepte DWP 2 toch nog de 3-2-zege in de wacht!

Volgende week zaterdag de laatste poulewedstrijd in de beker. Dan is Waterpoort Boys de tegenstander in Sintjohannesga. Bij een gelijkspel of overwinning is DWP 2 door, maar bij een nederlaag is het uitgeschakeld. Er staat dus wat op het spel!