DWP 2 laat nummer twee Workum bibberen: 3-4

2e klasse A

10 oktober 2020 14:30

Scheidsrechter

W. (Wilco) van der Kamp

Competitiewedstrijd nummer vier voor de mannen van Jolle, Mark, Mangal en Jan. En dus ook de vierde kans om het eerste punt binnen te slepen. Een makkie zou het niet worden, zo was vooraf al bekend. Workum 2 kwam namelijk langs op sportpark De Grie. Een tegenstander die altijd goed voetbalt. En vorige week wonnen ze zelfs met 8-0. Ze bezetten bovendien de tweede plek op de ranglijst.

En dus bedacht Jolle een nieuw tactisch plan. De oude mannen van vorige week – op een enkele uitzondering na  - werden ingeruild voor jonge talenten. De oude mannen even passeren is in deze tijd sowieso beter, want met corona kan immers geen enkel risico genomen worden. Onze grensrechter behoort met zijn zwakke knie zelfs tot de risicogroep.

De selectie was allesbehalve fit. Corporaal was afwezig, met reden onbekend. Wellicht op missie in Amerika, Afghanistan, Irak of China. Ook Annie was nog niet fit. De zwelling was wel afgezakt, maar de poot was nog altijd dik. Dat Annie hier al tien jaar last van heeft, werd even buiten beschouwing gelaten.

Martin en Hennie mochten hun kunsten bij het derde vertonen. En ook Jellie was afwezig. Hij mocht vorige week een halfuurtje meedoen en dat bleek voor de achttienjarige – in de kracht van zijn leven zijnde – Lichamelijke opvoeding-student (!) teveel gevraagd: geblesseerd.

Zoals eigenlijk elke week het geval is, begon DWP 2 de wedstrijd prima. De jonge honden (in de basis deze keer maar vier dertigers) voerden hun taken goed uit en Workum had moeite om kansen te creëren. En dat terwijl de groenwitten via een vrije trap van Visserman Friend de beste kans kregen op de openingstreffer. De keeper van Workum was in vorm en de poging knap over.

Na iets meer dan een kwartier spelen werd het dan toch 0-1. Leo ging geblesseerd naar de grond en Workum profiteerde optimaal van de manmeersituatie. Hun spits tikte de bal binnen. Leo was te geblesseerd en kon niet verder; Gerben kwam in de ploeg. Net als Jellie een jongen die in de kracht van zijn leven is. Maar helaas. Later bleek dat Gerben het ook niet langer dan halfuurtje vol zou houden.

Drie minuten nadat Leo de ploeg had verlaten verdubbelde Workum de voorsprong. De linksvoor waar vooraf over was gewaarschuwd stuurde onze rechtsback het bos in. Wellicht was Rups zijn bril beslagen, wellicht zat hij nog in zijn cocon: hij kwam er in ieder geval niet aan te pas: 0-2.

Vijf minuten later besloot arbiter Van der Kamp een strafschop te geven aan Workum, na een overtreding van gelegenheidsverdediger Willy. Even daarvoor was Carrie uitgegleden, waarna Workum de bal oppikte en Willy aan de noodrem moest trekken. Helaas had Kamikatze geen antwoord op het schot: 0-3. Drie lullige doelpunten tegen en een op het oog onoverbrugbare achterstand, terwijl we juist wel lekker bezig waren. Het zit ons helaas niet altijd mee.

Tot overmaat van ramp viel Tjeerdinho – de man van de wedstrijd van vorige week – ook nog eens uit. Of hij nou een krampaanval kreeg (zie video), of dat hij ineens zijn ruggengraat verloor is nog altijd onduidelijk, maar Corritjeerd kon in ieder geval niet verder.

Vijf minuten na rust leek Workum de wedstrijd te beslissen. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied vloog zo ineens tegen de touwen: 0-4. Normaal zou het de nekslag zijn, maar ditmaal richtte DWP 2 zich op en ging het volle bak op zoek naar een doelpunt om de eer te redden.

En dat lukte al vrij snel. Drie minuten na de vierde Workummer treffer was het Visserman Friend die de keeper van de thuisclub met een schot passeerde: 1-4. Diezelfde Visserman Friend zorgde een kwartier voor tijd ook nog voor de tweede treffer, toen hij uit een vrije trap de bal in de korte hoek tegen het net kopte: 2-4.

Workum wankelde en DWP 2 geloofde steeds meer in een stunt. Terugkomen van een 0-4 achterstond lukte Sparta tegen AZ vorig weekend, dus dan kan DWP dat ook tegen Workum. En jawel, zes minuten na de 2-4 maakte Visserman Friend zijn derde van de middag. Hij schoot een vrije trap buiten het bereik van de keeper tegen de touwen: 3-4.

Ondanks een Sintjutser slotoffensief, waarbij Visserman Friend nog twee enorme kansen kreeg om ook zijn vierde te maken, bleef het bij 3-4. En dus overheerste teleurstelling over de uitslag, maar zeker niet over het vertoonde spel. We hebben een van de topploegen in onze competitie laten bibberen. Helaas bleef de verdiende beloning uit. Over twee weken wacht – hopelijk - het levensbelangrijke duel met Minnertsga.