Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DWP 2 KRIJGT TE WEINIG OP GRONINGS SLAGVELD

DWP 2 KRIJGT TE WEINIG OP GRONINGS SLAGVELD

The Knickerbockers 6

1 - 0

DWP 2

Competitie

2e klasse A

Datum

19 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Universitair Sportcentrum
Blauwborgje 22
9747 AC
Groningen
tel. 050-3634648

GRONINGEN - Eindelijk was het dan 19 september. De datum die bij iedereen van DWP 2 met rood was omcirkeld: de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Na 6 weken voorbereiding, een matig bekeravontuur en een geslaagd teamuitje was studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers uit coronabrandhaard Groningen zaterdag de eerste tegenstander.
 
De hele week werd er onder leiding van trainer Jolle goed en fanatiek getraind. Iedereen was topfit en klaar voor het treffen met de Groningers. Met 14 spelers en vier stafleden reisden we richting het oosten. Dat het met de beleving bij DWP 2 wel goed zit bewees Martin, die zelfs zijn weekendje weg onderbrak voor de wedstrijd. Sietse Sjekkie – deze keer geen keeper maar fotograaf – heeft geen auto meer mét een bumper en moest dus op de fiets. Hij arriveerde daardoor pas halverwege de eerste helft bij het sportpark.
 
Veel had hij toen nog niet gemist. Alhoewel, trainer Jolle had toen al zijn schande uitgesproken over de vrouwelijke leden van The Knickerbockers die zonder shirt en in hun bh langs de kant van de lijn zaten. Zeer ongepast noemde de trainer het. De rest van de spelers en staf waren het vanzelfsprekend volledig met hem eens. Er wordt overwogen melding te maken bij de KNVB.
 
Het was dus warm in Groningen afgelopen zaterdag. Er mocht geen energie worden verspild. Daarom was het zaak om na het omkleden zo snel mogelijk naar het veld te gaan. Maar ja, wat was het juiste veld? Na een halve avondvierdaagse kwamen we eindelijk aan bij ons veld, al was het wel wat gek dat er een ander team op onze kant de warming-up deed. Navraag leerde dat we toch bij het verkeerde veld stonden en we weer terug naar de andere kant van het complex moesten.
 
Toen we eenmaal ons veld en de tegenstander hadden gevonden, waren er nog 12 mooie minuten over voor een uitgebreide warming-up. Aangezien we de hele week al in de overload trainden, was dit voor ons geen probleem. En we begonnen dan ook prima aan de wedstrijd. Het tactische plan van Jolle Jager werkte en we kregen de betere mogelijkheden .
 
Natuurlijk voor spits Elmo, maar ook voor Visserman Friend. Hij nam na een voorzet van Henk de Tank de bal ineens uit de lucht, maar helaas kwam die bal op het veld van de hockeyclub terecht, drie kilometer verderop. Maar toch, het draaide aardig. Gorge en Carrie hadden het in het midden onder controle. Leo, Annie, Jellie, Shockie en Corritjeerd hielden het achterin dicht en anders was daar nog acrobaAtze, die de ballen uit het net tikte.
 
Halverwege de eerste helft kwamen er toch wat scheurtjes in de DWP-machine. Na een paar keer onnodig instappen kreeg ook de thuisclub wat kansjes op de openingstreffer, maar halverwege stond het nog 0-0. Wel moest de staf van DWP 2 na een halfuur noodgedwongen ingrijpen. Henk de Tank lijkt in de eerste weken van het seizoen meer op een tank met kapotte rupsbanden, want hij moest er wederom geblesseerd vanaf. Gelukkig kon de topfitte Martin hem vervangen.
 
In de tweede helft nam The Knickerbockers het initiatief. Het stond wat minder goed bij DWP 2 en dat leidde tot flink wat kansen. Acrobaatze moest tweemaal redding brengen toen een speler van de thuisclub ineens voor zijn neus opdook. Vlak nadat Woet na een mooie dieptebal van Gorge de 0-1 had moeten maken, scoorde DWP dan toch.
 
Helaas, helaas, helaas. We scoorden in het verkeerde doel. Na een onoplettendheid op het middenveld kwam de bal bij de rechteraanvaller van The Knickerbockers terecht.  De voorzet was precies op maat, Annie rook zijn kans en schoof de bal uiterst secuur in de hoek. Onhoudbaar voor Acrobaatze: 1-0. Annie staat meteen bovenaan op de competitietopscorerslijst van DWP 2.
 
Vijf minuten daarvoor moest Jolle alweer noodgedwongen wisselen. De topfitte Martin zette een sprint in, maar moest die na drie stappen al afbreken. Zelfs de spons van Mangal kon hem niet meer opknappen en dus zat de wedstrijd er twintig minuten na zijn invalbeurt alweer op. Gelukkig stond Rups klaar om hem te vervangen.
 
Terwijl DWP op zoek ging naar het juiste doel voor de gelijkmaker viel er weer een slachtoffer. Na een sprint schoot het bij Woet in de hamstring en kwam Hennie binnen de lijnen. Diezelfde Hennie had vlak voor tijd een mooie lange bal op Visserman Friend. Laatstgenoemde kreeg de bal vanaf de achterlijn nog bij de eerste paal, maar daar was opvallend genoeg he-le-maal niemand van DWP 2 om de bal tegen het net te tikken. Eén doelpunt (in het goede doel) in de laatste drie wedstrijden is te weinig.
 
We maakten het enige doelpunt van de wedstrijd, maar stonden na afloop weer met lege handen. Wel weer een nederlaag met perspectief, want een puntje was toch zeker wel verdiend geweest. Hopelijk is iedereen op tijd fit voor zaterdag, als we tegen Rijperkerk ons goede spel moeten bekronen met drie punten.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!