VVI 2

1 - 1

DWP 2

22 augustus 2020 12:30

DWP 2 is in het seizoen 2020/2021 nog altijd ongeslagen. De nieuwe technische staf debuteerde met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij VVI 2. Martin Sietzema schoot na 25 minuten de openingstreffer tegen de touwen, waarna de thuisclub vlak na rust op gelijke hoogte kwam.

Met zestien man reisde de nieuwe leiding van het tweede elftal - Jolle Jager, Mark Hulzebos, Mangal Haringsma en Jan Schokker - af naar Idskenhuizen voor het vriendschappelijke duel met de Oranjehemden. Anno - die de naam, positie, geboortedatum, clubgeschiedenis en de buurvrouw van elke speler van VVI van de afgelopen 10 jaar kent - deed daar in de aanloop van de wedstrijd nog een schepje bovenop. Hij gaf aan dat de helft van de VVI-selectie een geschiedenis had in de jeugd van Cambuur of sc Heerenveen. Oftewel: de spelers van DWP 2 konden hun borst nat maken.

Toen de ploegen zich opmaakten voor de aftrap, kwam de regen in Idskenhuizen met bakken uit de lucht. Toen ook de zonnebril en de kniebeschermer van grensrechter Shockdoc doorweekt waren, vroeg hij zich af waarom hij zijn contract met een jaar had verlengd. Toch zag hij een prima start van DWP 2. DWP was de bovenliggende partij en kreeg meerdere mogelijkheden op de openingstreffer.

En ja, natuurlijk had Wout de 0-1 moeten maken toen hij alleen op de keeper afging, maar je kunt niet altijd alles hebben. Bovendien is het voor het verhaal mooier dat de openingstreffer op naam komt van Mel, die in de afgelopen twee seizoenen op Sportpark de Grie de meeste inspanning leverde op de barkruk in de kantine. Na goed doorzetten van Visserman Friend schoot Martin de bal kiezelhard binnen: 0-1. Het was jammer dat Anne Jan door deze actie zoveel energie had verbruikt, dat het hem meteen zwart voor zijn ogen werd en hij gewisseld moest worden.

DWP 2 had de wedstrijd voor rust onder controle en het plan was dan ook om dit na rust door te zetten. Helaas bleek dit niet een realistisch streven. Vanaf de eerste seconde hadden de bezoekers uit Sintjohannesga niets meer te vertellen en was het VVI dat op zoek ging naar de gelijkmaker.

Vier minuten na rust viel die gelijkmaker al. Na zwak uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de spits van VVI, die daar wel raad mee wist: 1-1. Het schudde DWP niet wakker. Er waren wel wat kansjes, bijvoorbeeld voor Henk de Tank, die na twee jaar zijn rentree maakte in de DWP 2-selectie. En ook voor Natte, die het voor mekaar kreeg om een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied bijna over de ballenvanger te schieten. Scoren lukte niet meer.

Mede ook omdat er een aantal spelers al vroeg in de tweede helft geen stap meer konden zetten. Corritjeerd zat wederom tegen een krampaanval aan, Elmo had er al geen zin meer in toen de opstelling bekend werd en Rups moest zoveel meters maken dat hij wilde vliegen, maar hij is nog altijd niet uitgegroeid tot een vlinder. En hoewel Henk naar eigen zeggen beschikt over een runnersknee, leek het alsof hij na 53 seconden al de marathon had gelopen.

Gelukkig lukte het de thuisclub - ondanks legio mogelijkheden - ook niet om nog een keer te scoren. En dus stond de 1-1 stand op het scorebord toen de scheidsrechter voor het laatst floot. Een goede eerste helft, een slechte tweede helft. Oftewel: een terechte uitslag. De kop is eraf. De ongeslagen status is een feit. Volgende week de eerste wedstrijd om het echie: Heerenveense Boys voor de beker.